Thai Airways Royal First Lounge, Bangkok Suvarnabhumi (BKK), D-piren

Intryck

På våning 3 vid D-piren ligger Thai Airways förstaklass-lounge. Ytan är på 1400 kvadratmeter och man kan hantera 134 passagerare åt gången.

Jag ankom i Royal First Class med flyg från Frankfurt och hade 11 timmars transfer på Suvarnabhumi innan nästa avgång till Sydney i First Class. Vid ankomstgaten möttes jag av ground staff med mitt namn på en skylt och blev därefter körd i en golfbil till loungen. Det var långt och när vi väl kom fram så var det en säkerhetskontroll att ta sig igenom. Kön var lång men som förstaklass-passagerare fick jag förtur och blev eskorterad igenom kontrollen på bara någon minut.

Väl vid Royal First Lounge blev jag välkomnad på ett mycket trevligt sätt där man frågade om jag önskade något att äta eller dricka. Jag tog ett glas champagne och bad om att få boka tid på Royal Orchid Spa som ingick. Det var ingen väntetid till massagen så jag blev visad till spat omgående.

IMG_7689 IMG_7690

Väl på spa-avdelningen fick jag välja mellan 4 olika behandlingar; Touch of Silk, Royal Thai Massage, Neck & Shoulder Massage och Foot Massage. Jag valde den första och det var en mycket bra massage.

IMG_7671 IMG_7670 IMG_7669 IMG_7674

Efter massagen beställde jag in något att dricka och tog ett avkopplande bubbelbad innan det var dags att sig tillbaka till loungen.

Mat & Dryck

När jag kom tillbaka bad jag om att få bli visad till restaurangen och beställde in menyn. Jag började med ett glas champagne och rött vin sedan beställde jag genom iPaden jag fick låna. Jag tog vegetariska vårrullar och Pad Thai med tofu. Till maten blev det även ett glas av ett finare rött vin. Efterrätten bestod utav champagne, cappuccino och dessertost. Det fanns även en bemannad bar där man kunde beställa i stort sett vad som helst.

IMG_7678 IMG_7679

Efter maten blev det några timmar i vilorummet som Thai Airways tillhandahåller. Det var många timmar att slå ihjäl så det uppskattades att det fanns tillgång till ett avkopplingsrum. Jag behövde inte ställa någon klocka utan blev väckt en stund innan det var dags för boarding.

IMG_7688

Faciliteter:

•    2 VIP-rum
•    6 privata avdelningar
•    22 restaurangplatser A-la-Carte
•    Wi-Fi Internet, avdelning med 2 PCs
•    Vilorum
•    Duschar
•    Thai Airways förstaklass checkin

För att få tillgång till loungen måste du uppfylla något av nedanstående kriterier:

• Royal First Klass passagerare med avgång samma dag på Thai Airways opererad flygning.

• First Klass passagerare med avgång samma dag på Star Alliance opererad flygning.

• Royal Orchid Plus Platinum kortinnehavare med avgång samma dag på Thai Airways opererad flygning internationellt.

Slutsats

En mycket stor lounge med bra faciliteter, mat och dryck och ett praktiskt läge men storleken gör att den saknar den gemytlighet som mindre lounger kan erbjuda. Under min vistelse var det i stort sätt folktomt då det endast var en handfull resenärer där samtidigt. Ett stort plus var massagen som ingick samt att man inte behövde passa tiden eftersom att man blev hämtad och eskorterad till planet då det var dags för boarding. Även där kunde jag gå före alla köer och visad till min plats ombord av personalen.